Samen houden we het leuk!

U bent hier:

Smartphone perikelen

14/03/2023

Smartphone perikelen

De BVPP heeft verschillende signalen ontvangen van leden onder de postbezorgers dat er geen smartphone meer te krijgen is van € 8,00 bij Hollandse Nieuwe. De goedkoopste smartphone is op de site van Hollandse Nieuwe € 12,00. Dit is niet conform de afspraak in de cao, waarin aangegeven is dat de smartphonevergoeding (€ 8,00) kostendekkend moet zijn. We hebben daarom direct in gekozen bij PostNL hoe dit kan.

PostNL geeft de volgende reactie:
Er is de afgelopen dagen contact geweest met Hollands Nieuwe. De aanpassing van 8 naar 12 euro voor het goedkoopste abonnement incl. toestel is namelijk te vroeg doorgevoerd. Hollands Nieuwe zal nu langer (nl. tot 1 mei) de oude tarieven van 8 euro hanteren. Weet even dat de site pas uiterlijk dinsdag 14 maart is aangepast. We zullen nog intern bepalen hoe we voor alleen nieuwe abonnementen vanaf 1 mei het verschil kunnen vergoeden aan de betreffende medewerkers en de communicatie hierover voorbereiden.

Dit laatste gaan we natuurlijk in de gaten houden, maar de cao is er duidelijk over (artikel 7.1 lid 2). De smartphonevergoeding moet kostendekkend zijn voor het aanbod van de provider (in dit geval Hollandse Nieuwe) waar de werkgever afspraken mee heeft gemaakt. In hetzelfde artikel wordt ook aangegeven dat PostNL bij toekomstige wijzigingen van de kosten de vergoeding aan zal passen zodat deze kostendekkend blijft.

Bedankt voor al jullie signalen. Nog vragen of opmerkingen? Mail de BVPP secretariaat@bvpp.nl