Samen houden we het leuk!

U bent hier:

Even voorstellen, Patrick Dhaeze

08/01/2024

Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Patrick Dhaeze, 52 jaar en al zo’n 34 jaar in dienst bij zowat alle namen die POSTNL heeft gehad.

Gestart op het oude EKP Roosendaal als zaterdag besteller, vervolgens via groepsleider op een vestigingskantoor in de staf van het Rayon West-Brabant  terecht gekomen.
Een betere les was er niet doordat ik allerlei functies heb mogen doen, van salarisadministratie tot kwaliteitsadviseur uiteindelijk naar de organisatie afdeling.

Daar is het vuurtje voor logistiek en operatie ontstaan. Ik was en ben altijd nieuwsgierig, maar ook leergiering, dus als er iets nieuws op mijn pad kwam stond ik daar voor open. Als het wat te lang duurde ging ik er zelf op uit. Een beetje intern job hoppen, maar altijd voor een wat langere duur omdat ik de ins- en outs altijd graag onder de knie wilde hebben. Vandaar ook dat ik naast bezorgen ook collectie werkzaamheden heb gedaan en uiteindelijk wanneer de Rayons al weer area’s zijn geworden voor een lange tijd de functie van sorteeradviseur heb uitgeoefend.

In de laatste grote move ben ik naar de International tak van Postnl gegaan, toen nog International Mail. Na de samenvoeging met Spring en later International Parcels werk ik vanaf dat moment bij CBS (Cross Border Solutions). Inmiddels ook bij CBS al diverse rollen vervult als Proces Implementatie Manager, Netwerk Solution Manager, Customer Implementatie Manager en tenslotte mijn huidige functie als Logistical Consultant.

Drie-en-een-half jaar geleden heeft Sjaak van der Leij mij enthousiast gemaakt voor de toenmalige OR. Een mooi nieuw spectrum kwam op mij af en heeft me veel geleerd. Uiteindelijk toen ook de keuze gemaakt mij te organiseren bij een vakbond (BVPP) waarbij ik ‘het gesprek’ belangrijk vindt. Met het aftreden van Sjaak tijdens de laatste verkiezingen, heb ik me in navolging van het vice-voorzitterschap kandidaat gesteld voor voorzitter van de OR CBS en ben ik uiteindelijk ook verkozen!

Buiten je werk, welke interesses of hobby's heb je?

In mijn vrije tijd draait veel om voetbal, ik ben bestuurder bij RKVV Roosendaal, ga altijd met mijn zoon trouw naar PSV.
Daarnaast hebben we 2 honden, dus een boswandeling of langs de Zeeuwse kust wandelen doe ik ook graag.

Welke rol vervul je bij de BVPP en welke verantwoordelijkheden horen hierbij?

Ik ben kaderlid, lid van het CAO platform en lid van de bondsraad. In alle gevallen vertegenwoordig ik CBS en zit vooral in een ondersteunende en meedenkende rol.

Hoelang ben je al verbonden aan de BVPP en waarom heb je destijds gekozen om je bij de BVPP aan te sluiten?

In het verleden, in het begin van mijn werk carrière was ik al lid van de BVPP. Ik heb dat ooit opgezegd aangezien het toen een ver van mijn bed show was. Uiteindelijk ben ik zo’n 4 jaar geleden weer terug gekomen omdat ik me wilde organiseren. BVPP was al bekend voor mij, maar ik houd van het zoeken naar een ‘win win’ situatie en ben van mening dat ‘het gesprek’ altijd een uitkomst brengt. Dat zie ik terug bij de BVPP.

Wat is volgens jou het belangrijkste voordeel om lid te zijn van de BVPP?

Het voordeel van het lid zijn bij de BVPP is het gezamenlijk doelen na te streven voor de medewerkers. Samen sterker staan dan alleen, elkaar kunnen en willen helpen is zeker ook aan de orde.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste doelen en prioriteiten van de vakbond voor de komende periode?

Een vakbond moet zichtbaar blijven, maar daarnaast ook wat transformeren naar een wat dynamischer gremium. De omgeving veranderd ook, mensen worden mondiger en de digitalisering slaat ook op dat vlak toe. Met een aflopende CAO, ligt daar toch zeker één van de grootste uitdagingen voor de vakbond.