Samen houden we het leuk!

U bent hier:

Pensioen en samenlooptoeslag

23/04/2024

De afgelopen weken hebben wij vragen gehad van onze leden over de samenlooptoeslag bij pensioenen. Dit naar aanleiding van vragen bij omroep MAX hierover. De samenlooptoeslag kan van toepassing zijn op werknemers wiens pensioen in 1989 is overgegaan van ABP naar het pensioenfonds PostNL. De BVPP heeft over de samenlooptoeslag contact gehad met het pensioenfonds PostNL. Het pensioenfonds heeft op haar website duidelijk aangegeven wat de samenlooptoeslag is. Ook staat er op de website wanneer je hiervoor in aanmerking komt, maar ook, en dat lijkt ons het allerbelangrijkst, dat het pensioenfonds bij het met pensioen gaan rekening houdt met de samenlooptoeslag. Ons advies: lees het artikel op de website van het pensioenfonds door hier te klikken.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van het artikel, dan staan de contactgegevens van het pensioenfonds op dezelfde pagina