Samen houden we het leuk!

U bent hier:

Cao PostNL stand van zaken 17-9-2024

17/09/2024

Vorige week hebben we jullie geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot een nieuwe cao PostNL en cao Zaterdagbestellers (zie hier deze communicatie). Op deze communicatie hebben we van veel BVPP-leden reacties ontvangen. De rode lijn daarin is dat jullie boos, verdrietig maar vooral teleurgesteld zijn in de voorstellen van PostNL.

Vrijdag 13 september hebben we opnieuw met PostNL aan de onderhandelingstafel gezeten. Als eerste hebben wij natuurlijk jullie reacties gedeeld met PostNL. Nogmaals aangegeven dat wij uit zijn op verbeteringen en niet op verslechteringen. Vervolgens geeft PostNL aan dat zij niet de financiële middelen hebben om eventuele verslechteringen te compenseren met verbeteringen (denk aan loonsverhoging) in de cao. Bijzonder want PostNL maakt toch nog steeds winst.

Waar staan we dan na vrijdag 13 september? Plat gezegd, zijn we er na lang overleg niet uitgekomen en zoeken nu naar ruimte waar nog over te onderhandelen is, zodat we tot fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden voor jullie kunnen komen. Wij gaan nu eerst in gesprek met onze kaderleden voor we verder gaan in de onderhandelingen. Dit geeft PostNL ook nog de ruimte om nog eens goed na te denken over wat zij nu eigenlijk willen bereiken met hun voorstellen!

Ons uitgangspunt is en blijft een verbeterde cao voor iedereen en geen verslechterde cao. Wordt vervolgd en we houden jullie op de hoogte.

Reageren op dit nieuwsbericht? Mail naar secretariaat@bvpp.nl

Met vriendelijke groet,
Onderhandelteam BVPP
Joost Bol – eerste bestuurder
Gerard van Rijn – tweede bestuurder
Ad Wesdorp – kaderlid
Bert Tuk - kaderlid