Is WW aanvragen altijd een goed idee?

Tip over WW-aanvraag bij beëindiging van één van je arbeidsovereenkomsten 

Stel je hebt twee arbeidsovereenkomsten, één voor 35 uur per week als medewerker in de bediening en één voor 5 uur per week als postbezorger.

Helaas word je op enig moment ontslagen in het kader van de arbeidsovereenkomst voor 5 uur per week. Geen probleem zou denken, je hebt immers recht op een WW-uitkering.
Veel werknemers denken dat de WW-uitkering is gekoppeld aan een werkgever: “Als ik bij werkgever X wordt ontslagen, heeft dat geen enkele invloed op mijn WW-rechten bij werkgever Y.”

Dat is helaas  niet waar.

Stel je hebt recht op 24 maanden WW en je gebruikt deze om het inkomstenverlies van je baan voor 5 uur per week te compenseren. Wanneer je binnen 24 maanden geen ander werk vindt voor 5 uur per week, zijn je uitkeringsrechten in dat kader volledig verspeeld. Dat geldt dus ook voor de andere baan voor 35 uur per week, ondanks dat dit UWV in het kader van de WW-uitkering veel meer geld zou kosten.

Het advies is dus om bij twee (of meerdere) arbeidsovereenkomsten heel goed te overwegen of de WW-uitkering wel echt noodzakelijk is. Onder de streep kan je dat namelijk heel veel geld schelen.