Nieuws

 • BVPP fractie OR pakt extra reistijd aan

  12/11/2018
  PostNL CAO

  De BVPP ontving tijdens het inloop spreekuur bij de meeting van de vakbond BVPP Oost te Leeuwarden de volgende vraag van een administratief medewerker:

  ‘Waarom kan ik niet een paar dagen per week vanuit huis werken, in plaats van 5 dagen per week fulltime naar SCB Zwolle te gaan?’

  Door de centralisatie van administratieve werkzaamheden kampen vele administratieve medewerkers met extra reistijd in hun woon-werkverkeer. Een ongemak dat gemakkelijk opgelost kan worden.

  De BVPP fractie van de Ondernemingsraad (OR) heeft dit probleem opgepakt en is met PostNL in gesprek gegaan. Samen kwamen zij tot de volgende oplossing:

  Vanaf nu biedt PostNL aan (senior) medewerkers Administratie Bezorgen de mogelijkheid om maximaal 2 dagen per week, op vrijwillige basis, thuis te werken. Dit is nu nog een testmaatregel die de komende tijd zal worden gemonitord door PostNL en BVPP. Een aantal administratieve medewerkers doen hier nu vrijwillig aan mee.

  Als uit deze testperiode blijkt dat de regeling werkt voor zowel de administratieve medewerkers als voor PostNL, dan zal de thuiswerkregeling worden uitgebreid en uitgerold bij toekomstige centralisaties.

  De BVPP fractie van de OR heeft dit probleem kunnen oplossing met dank aan het signaal van de administratief medewerker. Bedankt! Hier doen we het voor: Samen houden we het leuk!

  Is er bij jou in de buurt een bijeenkomst van de BVPP? Schroom niet om binnen te stappen.

  Heb jij een vraag of probleem? Je kunt de OR- of OC-leden van de BVPP altijd even aanspreken op de werkvloer of mail het naar secretariaat@bvpp.nl.

   

  We horen graag van je!