Nieuws

 • Verlof mag niet zomaar worden afgekeurd!

  13/11/2018
  PostNL CAOPostNL Postbezorgers

  De BVPP ontvangt veel vragen van medewerkers van PostNL over afgekeurd verlof. Omdat PostNL momenteel veel last heeft van een tekort aan medewerkers komt dit ook steeds vaker voor.

  Als het gaat om verlof wat over meer dan 14 dagen vanaf het moment van aanvraag wordt opgenomen mag er niet gekeken worden naar het aantal collega’s die ziek zijn of naar het aantal vacatures. Alleen maar of er met jouw verlofaanvraag een grens wordt overschreden van het maximale aantal medewerkers dat in die periode met verlof mag (bijlage Vakantie/Verlofregeling 2019 pag 4) . Let op: dit geldt niet voor verlof wat je voor 18 november hebt aangevraagd voor volgend jaar. Daarvan hoor je pas op 3 december of het goed- of afgekeurd is.

  Verlof wat je binnen 14 dagen na aanvraag wilt opnemen heeft meer kans om te worden afgewezen omdat je leidinggevende dan wel mag kijken naar het aantal zieke collega’s en/of vacatures.

  Mocht jouw verlof worden afgekeurd dan moet je leidinggevende aan drie voorwaarden voldoen:

  • Afkeuren (of goedkeuren) moet binnen 14 dagen na aanvragen
  • Afkeuren moet mét een toelichting en dat moet een redelijke en duidelijke uitleg zijn waarom jouw verlof niet wordt goedgekeurd. Dit kan in de mijnwerkapp.
  • Afkeuren moet mét een alternatieve datum

  Als jouw leidinggevende niet voldaan heeft aan deze drie voorwaarden dan voldoet hij of zij niet aan de wet en aan de Vakantie/verlofregeling 2019 en heb je alsnog recht op goedkeuring van je verlof.

  Je leidinggevende mag ook besluiten om je verlof aan te houden. Hij of zij kan later nog eens naar je aanvraag kijken omdat er op dit moment die datum al te veel mensen verlof hebben aangevraagd. Je leidinggevende mag je dan een mailtje sturen met de uiterlijke datum dat er nog eens naar gekeken wordt. Het aanhouden moet zichtbaar zijn in de mijnwerkapp.

  Mijn verlof is afgekeurd maar niet volgens de drie voorwaarden:

  Je kunt de link naar deze pagina gebruiken om je leidinggevende er via een mail op te wijzen dat je verlof niet volgens de voorwaarden is afgekeurd en dat je nu  dus recht hebt op een goedkeuring. Maak voor je die mail stuurt screenshots van het bewijs van je verlofaanvraag in mijnwerk (datum, toelichting, alternatief) en stuur dat mee in je mail met eventueel een cc naar secretariaat@bvpp.nl