Nieuws

 • BVPP: ‘Resultaat! De bewijslast is eraf bij de NRP-uitvraag’

  08/02/2019
  OverigePostNL CAOPostNL Postbezorgers

  Dit is een vervolgbericht op het artikel BVPP Advies: NRP-uitvraag NIET invullen! en is gericht aan medewerkers werkzaam in de functiegroepen Sorteren, Voorbereiden en Bezorgen.

  De BVPP startte afgelopen maandag een onderzoek naar de juridische gronden van het traject van de NRP.  De BVPP had haar twijfels over de verplichting van PostNL aan de medewerkers om  bewijsstukken aan te leveren als zij hun niet-inzetbaarheid aangaven. PostNL vroeg om bewijsstukken van een tweede werkgever, een studie, een medische beperking of gedocumenteerde afspraken over je inzet op bepaalde dagen, etc.

  BVPP-resultaat: verplichte bewijslast is eraf!

  Dankzij de BVPP is PostNL de afgelopen dagen in gesprek gegaan met de OR over de bewijslast voor de niet-inzetbaarheid van werknemers. Dit gesprek heeft er toe geleid dat PostNL nu afziet van de verplichte bewijslast. Daarnaast zijn er ook nog aanvullende afspraken gemaakt met de OR over de communicatie die jullie inmiddels hebben ontvangen van PostNL.

  NRP uitvraag invullen

  De BVPP ziet na deze interventie dan ook geen belemmering meer om de NRP uitvraag in te vullen. Wij blijven uiteraard kritisch toezien op het NRP-traject. De BVPP blijft dan ook in gesprek met PostNL over de problemen die door de leden worden aangekaart.
   

  Nog steeds vragen? Bel ons op maandag!

  Heb jij nog steeds vragen of maak jij je ongerust over NRP en wil jij advies van de BVPP dan zijn wij er voor jou!
  Op maandag 11 februari van 10.00 uur tot 15.00 uur hebben wij een telefoonpanel klaar zitten bestaande uit een jurist, communicatieadviseur en BVPP leden van de OR. Bel dan via 070 3202904  

  Wil jij je vragen over NRP  liever via email stellen? Dan kan dat via ons speciale contactadres nrp@bvpp.nl Bij een dringend (juridisch) probleem of vraag, neem altijd direct telefonisch contact op.

  Tips voor het invullen van de NRP-uitvraag zijn binnenkort op deze website te lezen. De BVPP houdt je op de hoogte!