Nieuws

 • Postbodes meer / weer bestelling lopen

  25/03/2019
  PostNL CAO

  POSTBODES MEER  / WEER BESTELLING LOPEN

   

  PostNL wil postbodes meer (of weer als ze nu alleen voorbereiden) in de uitvoering bestelling inzetten vanwege het feit dat de werkzaamheden en de volumes in de voorbereiding en VOS  steeds verder afnemen. Daarnaast zijn er een aantal gebieden waar een grote onderbezetting is bij de postbezorgers. Wij zijn als vakbond BVPP en als OR geen tegenstander van deze beweging, sterker nog, wij zien hier ook de voordelen van: behoud van werkgelegenheid voor de postbodes op langere termijn is één van onze speerpunten.

  Moet ik nu dan voortaan vijf uur de straat op?

  Het lokale management heeft daarom reeds de opdracht gekregen om postbodes meer “buiten” te laten lopen. Helaas ging / gaat dat niet overal zoals wij dat als OR-fractie BVPP zouden willen; er werden namelijk postbodes zonder enig overleg voor meer dan 5 uur  “de straat op gestuurd”. Daarom hebben wij er bij het bedrijf op aangedrongen om hierover afspraken te maken zodat iedereen, zowel het lokale management als de medewerkers, weet wat de afspraken zijn.

  Waarom moet ik nu de straat op?

  Mits het maar in goed overleg gaat en de gemaakte afspraken worden gerespecteerd zijn wij van mening dat dit goed is voor beide partijen, dus zowel voor het bedrijf als voor de medewerkers. Zo kunnen we immers weer overal de kwaliteit aan onze klanten bieden die zij van ons mogen verwachten en waar een ieder voor wil gaan. En, zoals eerder aangegeven en niet onbelangrijk: behoud van werkgelegenheid voor onze postbodes.

  Als het goed is, is het lokale management nu ook op de hoogte van de gemaakte afspraken. Mocht het zo zijn dat het bij jou op de vestiging anders is gegaan ( of nog gaat ) ga dan in gesprek met je leidinggevende en geef aan dat je wilt dat er conform deze afspraken gehandeld wordt. Mocht dat onverhoopt niet het gewenste resultaat opleveren, laat het ons weten zodat wij je hierbij kunnen ondersteunen om  ervoor te zorgen dat de afspraken wel worden nagekomen.

  Je kunt hiervoor mailen naar: secretariaat@bvpp.nl. Ook kun je hier uiteraard terecht voor andere vragen en / of opmerkingen.

  Wij gaan ervan uit je hiermee voldoende en juist te hebben geïnformeerd en wensen je nog  veel en vooral langdurig werkplezier toe, want: SAMEN HOUDEN WE HET LEUK! 

  Lees hier over de afspraken met betrekking tot de inzet van postbodes: klik hier om te downloaden.