Nieuws

 • Uitbetaling MIVT uren voortaan in april

  24/05/2019
  PostNL Postbezorgers

  Eén van onze BVPP OR leden merkte op dat steeds meer medewerkers van PostNL, die gebruik maken van MIVT, niet meer extra durven te werken in de zomer tijdens de vakanties van collega’s. Dit omdat ze in de zomermaanden én in september geen verlof meer konden opnemen en zo in oktober geconfronteerd werden met het uitbetalen van hun MIVT uren. Dit is zowel voor de medewerkers als voor PostNL nadelig.

  De OR heeft dit probleem met PostNL besproken en voortaan worden de MIVT uren, die meer dan 4x je contracturen zijn opgespaard, niet meer uitbetaald in oktober maar in april. Dit betekent dat je deze zomer gewoon MIVT uren kunt opbouwen en deze uren tot en met eind maart nog kunt opnemen. Houd daar dus ook rekening mee bij je verlofaanvraag in november.

  Wat is MIVT?

  MIVT is de afkorting voor ‘Meeruren In Vrije Tijd’. Het houdt in dat als je binnen productie werkt, je de mogelijkheid hebt om af en toe extra te werken, dus bovenop je contracturen zonder dat dit leidt tot een hoger salaris. De extra gewerkte uren worden dan bijgeschreven op je vakantiekaart en kun je later weer opnemen. Je ziet ze ook in de mijnwerkapp staan onder MIVT. Boven de 4x contracturen wordt dit eens per jaar uitbetaald.   Dat wordt nu april. Als je bijvoorbeeld een contract hebt van 12 uur per week en je hebt op 31 maart 2020 50 uur MIVT op je verlofkaart staan, dan worden er 2 uren uitbetaald in april 2020.

  Wil je ook MIVT opbouwen? Neem contact op met je teamleider of admin. Heb je hier vragen over? Mail naar secretariaat@bvpp.nl