OR PAKKETTEN: Eindelijk postauto's met airco!

 • OR PAKKETTEN: Eindelijk postauto's met airco!

  05/08/2019
  PostNL Pakketten

  OR Pakketten & Logistiek in actie!

  Het is een bekende situatie voor distributiechauffeurs van PostNL: zwetend rijden tijdens de zomer, omdat jouw bestelbus geen (werkende) airco heeft.

  De OR Pakketten & Logistiek pleit al jaren voor verbetering van de werkomstandigheden voor pakketpostchauffeurs. Bestelbussen zonder airco is voor hen een groot probleem. Toen de temperaturen bijna recordhoogte bereikten vorig zomer, drong de OR, met het oog op de toekomst, bij PostNL erop aan om eindelijk postauto’s met airco aan te schaffen.

  Na langdurig overleg was het op 17 mei jl. dan zover: in het bijzijn van BVPP’s OR-fractielid Frans van Wees werd de eerste postauto met airco overhandigd aan Maurice van Dijk, pakketpostchauffeur van depot Born. PostNL belooft dat er voortaan wekelijks 15 postauto’s met airco worden verdeeld over de NLI Depots.

  Nieuwsflits: de nieuwe postauto’s worden weer geleverd met de vertrouwde sleutels die de autodeuren op afstand sluiten en openen. Dus geen pasjes meer!

  De BVPP dankt haar fractieleden bij OR Pakketten & Logistiek voor dit resultaat, in het bijzonder: Klaas Sonnemans, Peter Gerritsen, Antoinette Vonk, Cor de Nijs en Frans van Wees. Onze dank gaat ook uit naar Theo Melis, die de voorzet gaf aan deze actie.

  Heb jij al airco?

  Hoe bevalt de postauto met airco jou? Laat het ons weten via mail of Facebook!
  Wil je een probleem melden? Stuur jouw klacht dan naar secretariaat@bvpp.nl o.v.v. ''airco + jouw werkregio''.