Nieuws

 • De NRP: de invoer van de nieuwe WTR uitgelegd

  26/08/2019
  PostNL Postbezorgers

  Begin juni is PostNL gestart met de Nieuwe Route van de Post (NRP). De BVPP heeft hierover eerder gecommuniceerd. Onderaan dit artikel vind je de links naar deze berichten. Dit artikel gaat over de invoering van de nieuwe Werk Tijd Regeling (WTR) na de evaluatie.

  Augustus: Bezwaar en overleg

  Waar vind ik mijn bezwaar?
  Als je in juli bezwaar hebt gemaakt, kun je in Mijn Werk bij “meldingen” deze bezwaren zien. Deze meldingen herken je aan de titel “WTR Approval”.

  Mijn teamleider gaat akkoord en dan?
  Als je teamleider akkoord gaat met jouw voorstel, dan geeft hij dit in de melding aan en sluit de melding.

  Mijn teamleider gaat niet akkoord, wat nu?
  Als je teamleider een tegenvoorstel wil doen, moet hij eerst met je in gesprek. Hij mag de melding niet zonder overleg sluiten. Pas als jullie het eens zijn over de nieuwe tijd, mag deze in de melding gezet worden en de melding gesloten. Dit overleg moet vóór 1 september 2019 plaatsvinden.

  Mijn teamleider laat niets van zich horen, wat nu?
  Als je bezwaar hebt gemaakt en je teamleider neemt geen contact met je op voor 1 september 2019, dan worden jouw voorgestelde tijden overgenomen.

  Let op! Jouw teamleider mag geen extra voorwaarden stellen aan de nieuwe WTR. Als dat wel gebeurt – bijvoorbeeld ” je mag niet meer plussen” of “ik ga alleen voorlopig akkoord met je voorstel” - neem dan contact op met de OR (or-productie@postnl.nl).

  Eind augustus: Tweede uitvraag – hoe werkt het?

  Nadat jouw teamleider en jij nieuwe tijden hebben afgesproken, volgt er een nieuwe uitvraag (taak) in de Mijn Werk-app. Deze vraag moet je uiterlijk 29 augustus 2019 beantwoorden.

  Je geeft aan of je definitief akkoord bent met de door jouw teamleider voorgestelde tijden. Ga alleen akkoord als je deze tijden realistisch vindt, er geen aanvullende regels zijn gemaakt, én je de afgesproken tijden duidelijk op schrift hebt. Dat kan in de meldingen zijn, maar ook per e-mail.

  Ons advies: bij twijfel ga je NIET akkoord.

  Als je niet akkoord gaat, krijgt de OR een melding. Zij zullen controleren of de juiste afspraken zijn gehanteerd.

  1 September 2019: start nieuwe WTR

  Wanneer gaan de nieuwe tijden in en waar kan ik het rooster vinden?
  Vanaf 1 september 2019 gaan de nieuwe tijden in. Deze tijden worden op het depot gehangen en via een bericht in Mijn Werk aan het team doorgegeven. Als er iets fout is gegaan en de tijden kloppen niet, neem dan contact op met jouw teamleider en informeer de OR als je er niet uitkomt (or-productie@postnl.nl).

  Wanneer worden de nieuwe tijden in mijn rooster zichtbaar?
  Als je vóór 19 augustus 2019 een akkoord had, staan de tijden meteen goed in je rooster.

  Als je ná 19 augustus 2019 een akkoord had, staan de oude (juni) tijden waarschijnlijk nog in je rooster. De nieuwe tijden zijn wél al geldig. Let dus goed op bij het accepteren van je rooster, en geef meertijd door met als reden “basistijd”.

  Als je op 1 september 2019 nog geen reactie van je teamleider hebt, dan gelden de tijden uit jouw voorstel. Deze zijn waarschijnlijk nog niet zichtbaar in je rooster. Let dus goed op bij het accepteren van je rooster als je niet meer dan je contracturen wilt werken. Geef meertijd door met reden “basistijd”.

  Hoe zit het als ik nog steeds in overleg ben met mijn teamleider over mijn nieuwe tijden?
  Als je nog in overleg bent met je teamleider, blijven de oude (juni) tijden gelden tot er een akkoord is. Je kunt uiteraard wél plussen.

  Wat moet ik doen als de nieuwe tijden na 1 september 2019 niet bekend zijn of als er andere problemen zijn?
  Als er na 1 september 2019 problemen zijn en je komt er met je teamleider niet uit, mail dan de OR en vraag of je OC-lid kan helpen. Bijvoorbeeld als je niet meer mag plussen, je teamleider eist dat je een melding maakt als je plust of als je teamleider zonder overleg je voorstel heeft afgekeurd of aangepast.

  Wanneer zijn alle nieuwe tijden definitief zichtbaar in mijn rooster?
  Vanaf 1 oktober 2019 zijn alle nieuwe tijden zichtbaar in het rooster. Ervaar je problemen? Laat het de OR weten via or-productie@postnl.nl.

  In het kort

  Bezwaar en overleg:

  • Uiterlijk 29 augustus 2019 moet jij de tweede uitvraag hebben beantwoord.
  • Vóór 1 september 2019 moet jouw teamleider de nieuwe werktijden met jou hebben besproken. Pas dan mag jouw bezwaarmelding worden gesloten.
  • Op 1 september nog geen reactie van je teamleider? Jouw voorgestelde tijden gelden dan vanaf 1 september. Deze zullen nog niet in je rooster staan. Geef meertijd door met als reden “basistijd”.

  Start nieuwe WTR:

  • Vóór 19 augustus akkoord ontvangen? De nieuwe tijden staan op 1 september in je rooster.
  • Tussen 19 augustus en 1 september akkoord ontvangen? De nieuwe tijden staan nog niet in je rooster maar gelden al op 1 september. Geef meertijd door met als reden “basistijd”.
  • Op 1 september nog in overleg? De oude (juni) tijden blijven gelden. Je mag natuurlijk meertijd doorgeven.

  Contactgegevens OR

  Als je je zorgen maakt en je komt er met je teamleider niet uit, mail dan naar de OR.
  E-mail: or-productie@postnl.nl
  Telefoon: 088-8687840

  Eerdere BVPP berichten over NRP:

  De NRP uitgelegd: de evaluatie van de looptijden (deel 2)

  De NRP uitgelegd: de evaluatie van de looptijden (deel 1)

  De NRP uitgelegd: stap 4 en 5 akkoord of bezwaar

  De NRP uitgelegd: stap 3, 4 en 5

  NRP tips voor postbezorgers

  De NRP uitgelegd: stap 1,2 en 3