Hoe voorkom je het aanspreken van je eigen risico

 • Hoe voorkom je het aanspreken van je eigen risico

  02/09/2019
  BelangenbehartigingPostNL CAOPostNL PakkettenPostNL Postbezorgers

  Bedrijfsongeluk? Hoe voorkom je het aanspreken van je eigen risico? Een valpartij van de fiets, een hondenbeet of een ongeluk met een sorteermachinemachine; een ongeluk tijdens het werk kan ons allemaal overkomen. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij niet voor de ziektekosten opdraait? 

  Meldingsnummer van de incidentmelding

  Bij een ongeluk tijdens werktijd is jouw leidinggevende verplicht het te melden. Dit wordt door PostNL een incidentmelding genoemd. Het is voor jou belangrijk om te weten wat het meldingsnummer is van de incidentmelding.

  Vraag aan jouw leidinggevende om de een ontvangstbevestiging van zijn/haar incidentmelding. Hierop staat het meldingsnummer. Het meldingsnummer is belangrijk omdat jij hiermee aanspraak kunt doen op de speciale regeling van PostNL voor bedrijfsongevallen: de Coulanceregeling Eigen Risico.

  De Coulanceregeling Eigen Risico houdt in dat PostNL het deel van het verplicht eigen risico vergoedt, dat door een bedrijfsongeluk is ontstaan. In 2018 bedroeg het verplicht eigen risico €385,-.

  Coulanceregeling Eigen Risico

  Om gebruik te kunnen maken van de Coulanceregeling Eigen Risico moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering wordt aangesproken door een ongeval in werktijd; Én je in het betreffende jaar geen andere medische kosten hebt gemaakt, die je toch je volledige eigen risico gekost zouden hebben.

  Wie aanspraak wil maken op deze regeling kan zich wenden tot Afdeling Insurance via het emailadres insurance@postnl.nl

  LET OP!

  Vermeld altijd het meldingsnummer. Een incident die in 2018 heeft plaatsgevonden, kan pas begin 2019 worden beoordeeld voor de coulanceregeling. Houd hier rekening mee.

  Heeft je leidinggevende géén incidentmelding gedaan? Krijg je geen bevestiging van jouw leidinggevende? Of heb je een andere vraag hierover? Neem dan contact met ons op via secretariaat@bvpp.nl