Nieuws

 • Bond van Post Personeel (BVPP) in gesprek met Sandd en PostNL

  15/11/2019

  Bond van Post Personeel (BVPP) in gesprek met Sandd en PostNL

  Vrijdag 8 november 2019 heeft een eerste gesprek plaatsgevonden tussen (onder andere) Sandd, BVPP en CNV. In dat gesprek heeft de BVPP vragen gesteld over het Sociaal Plan dat van toepassing is tijdens de fusie van Sandd en PostNL. Dat Sandd deze sociale regeling met de ondernemingsraad afsloot, is bijzonder. Meestal wordt er eerst gesproken met de vakbonden. Omdat de BVPP voor de eerste keer aan tafel zit met Sandd en daardoor veel onduidelijkheid is over allerlei zaken met betrekking tot de fusie, hebben we vragen die we de afgelopen tijd hebben ontvangen over de fusie aan het bestuur van Sandd voorgelegd.

  Ik werk bij Sandd, wat nu?

  Op dit moment krijgt een groot deel van de medewerkers van Sandd een aanbod van PostNL. Er is een matchingproces bezig om de medewerkers van Sandd een passende baan te bieden. Onze BVPP juristen volgen deze ontwikkelingen inmiddels op de voet. Zo gaat de BVPP zich hardmaken voor een juiste naleving van artikel 47 besluit inzake de concentratie van PostNL en Sandd, geschreven door staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer.

  Ik kom er niet uit, wat nu?

  Wanneer je vragen hebt over het Sociaal Plan, is jouw eerste aanspreekpunt het call centre van Sandd te bereiken via telefoonnummer 058 2333 320. Kom je er met Sandd niet uit en ben je lid van de BVPP? Neem dan contact met ons op. Wij staan je bij!

  Ik ben nog geen BvPP lid, hoe meld ik me aan?

  Ben je nog geen lid? Het lidmaatschap is tot 1 januari 2020 gratis! Lid worden kan via dit inschrijfformulier.