Nieuws

 • BVPP kortingen op je zorgverzekering

  19/12/2019
  Ledenvoordeel

  Als lid van de BVPP kun je profiteren van korting op je zorgverzekering. Die korting is voor jou én je gezin. Het kan per persoon zo’n 50 tot 75 euro per jaar schelen. Het heeft dus beslist zin om even te controleren of je korting krijgt.

  De wet verandert in 2020

  Ook dit jaar hebben we met een aantal grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over gunstige voorwaarden en collectiviteitskortingen voor 2020. Daarbij is het goed om te weten dat in 2020 de wet verandert en het kortingspercentage op de basisverzekering maximaal 5% wordt en bij Univé 4%. Dit was voorheen 10%. De wijziging geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

  Hoe regel je de korting? 

  Vergelijk de pakketten en prijzen met die van je huidige zorgverzekeraar. Ga naar de zorgverzekeraars waarmee we afspraken hebben gemaakt: Zilveren Kruis, Zorg en Zekerheid, VGZ, Univé.

  1. Check of je korting krijgt.
   Als het goed is, heb je van je huidige zorgverzekeraar de polis voor 2020 ontvangen. Daarin staat of je collectiviteitskorting hebt. 
  2. Maak je al gebruik van de collectiviteitskorting? Controleer dan of de korting is verwerkt.
  3. Heb je nog geen korting? Vraag dan korting aan met het collectiviteitsnummer van je zorgverzekeraar.

  Veranderen van pakket of zorgverzekeraar?

  Het kan interessant zijn om een ander verzekeringspakket af te sluiten. Omdat bijvoorbeeld het huidige pakket niet meer bij jouw persoonlijke situatie past. Of je ontdekt na het vergelijken van de prijzen, dat het gunstiger is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

  Let dan op: je huidige verzekering kun je opzeggen tot en met 31 december 2019. Aanmelden bij een nieuwe zorgverzekeraar kan tot en met 31 januari 2020.

  Welke collectiviteitskortingen zijn er?

  De BVPP heeft de volgende collectieve kortingen voor haar leden geregeld bij deze zorgverzekeraars:

  Zilveren Kruis
  5% korting op de basisverzekering en 10% korting op aanvullende en tandartsverzekering. Lees hier meer! Bereken hier je premie!

  Zorg en Zekerheid
  5% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen. Lees hier meer!

  VGZ
  5% korting op de basisverzekering, 12% korting op de aanvullende verzekering en 10% korting op de tandartsverzekering. Lees hier meer en bereken je premie door bij 'Korting op de premie via uw werkgever' BVPP in te vullen.

  Univé
  4% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekering. Bereken hier je premie!