Hoge werkdruk ligt op de loer bij PostNL

 • Hoge werkdruk ligt op de loer bij PostNL

  09/01/2020
  PostNL PakkettenPostNL Postbezorgers

  BVPP roept PostNL op om postmedewerkers beter te begeleiden in openstaande vacatures

  NOS interviewt interim BVPP-bestuurder over de transitie van Sandd naar PostNL
  NOS interview interim BVPP-bestuurder Gerard van Rijn over de transitie van Sandd naar PostNL

  De telefoon van BVPP staat al weken roodgloeiend met telefoontjes van Sandd-medewerkers die de huidige werkwijze aankaarten. Volgens de BVPP benadert PostNL het personeel van Sandd nog te afstandelijk en te haastig, waardoor er veel minder medewerkers overgaan naar PostNL. De mensen die nog niet hebben gereageerd op een PostNL-vacature bij Bezorgen, Sorteren of het Hoofkantoor, hebben daar nog drie weken de tijd voor.

  Vorig jaar nam PostNL Sandd over en per 1 februari 2020 houdt Sandd op te bestaan. Er zal dan veel postvolume overkomen van Sandd naar PostNL. De BVPP maakt zich zorgen, omdat er meer vacatures open staan dan dat er op gesolliciteerd wordt door Sandd medewerkers. Dat geldt ook voor het overig personeel dat momenteel werkzaam is in de Postsector. Er moeten in een groot aantal gebieden nog veel functies ingevuld worden bij bijvoorbeeld Bezorgen en Sorteren. Het is voor PostNL een enorme puzzel voor wat betreft het in elkaar schuiven van de werkroosters van het huidige en het nieuwe personeel. BVPP-bestuurder Gerard van Rijn heeft een aantal Sandd medewerkers persoonlijk begeleid in het vinden van de vacatures van PostNL.

  Wanneer het niet lukt om aan voldoende personeel te komen bij Sorteren en Bezorgen komt er extra druk op het huidige personeel. Het is belangrijk dat PostNL nog meer moeite doet om maatwerk te leveren zodat er, onder andere, meer Sandd-medewerkers werk vinden binnen PostNL. Onbekend maakt onbemind merken we en dat is doodzonde”, aldus interim BVPP-bestuurder Gerard van Rijn.

  “Het is jammer dat de werknemers van Franchisers bij Sandd niet in aanmerking komen voor een sociaal plan van Sandd”, zegt Gerard van Rijn. Hij hoopt dat deze groep wel gebruik maakt van de mogelijkheid om te solliciteren op een functie bij PostNL. De BVPP maakt zich hard voor een juiste naleving van artikel 47 besluit inzake de concentratie van PostNL en Sandd, geschreven door staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer. De bond houdt de werkgevers bij de les als het gaat om de belangen en arbeidsvoorwaarden van de werknemers.