Nieuws

 • Afscheidsinterview met Toin van den Oever

  27/01/2020

  Na 35 jaar neemt Toin van den Oever afscheid als penningmeester van de BVPP. Toin had tijdens zijn loopbaan bij PostNL vooral leidinggevende functies en in de jaren voor zijn pensioen in 2004 was hij manager pre- en  after sales bij PostNL Pakketten. In dit interview lees je meer over zijn tijd bij de BVPP!

  Wanneer en waarom werd je lid van de BVPP?
  “In februari 1976 werd ik lid van de Vereniging van Kantoor Personeel (VVKP). Dat was een voorloper van de BVPP. In deze periode werden alle collega’s lid, dus schreef ik mij in. Ik was toevallig het 1000e lid en op de Algemene Vergadering van dat jaar werd ik uitgebreid gefeliciteerd hiervoor.”

  Hoe verliep je carrière binnen de BVPP verder?
  “Ik werd lid van de dienstcommissie Postkantoor Tilburg. Namens het personeel zat ik in de personeelsdelegatie. Geruime tijd was ik ook voorzitter hiervan. Op 15 april 1981 werd ik toegevoegd lid van het hoofdbestuur en in april 1984 werd ik benoemd tot Hoofdbestuurslid. In 1984 fuseerde de VVKP en de VVP. Deze vakbonden werden samen de BVPP. Ik nam deel aan de gesprekken voorafgaand aan deze fusie.” In 1985 werd ik benoemd als Penningmeester van de BVPP

  Hoe deed je de boekhouding in die eerste jaren?
  “De boeking van de bedragen verwerkte ik in een tabellarisch kasboek met kolommen. Naderhand hebben wij de overgang gemaakt naar een digitaal boekhoudprogramma. De declaraties gingen toen ook heel anders dan nu. In de jaren ‘70 maakte ik handmatig de bedragen over door middel van een overschrijvingskaart van de RPS (Postbank). Nu gaat het digitaal via ING.”

  Wat was een bijzondere opdracht tijdens je werk voor BVPP?
  “In 2017 besloot PostNL dat de vakbondsbijdrage niet meer via het brutoloon werd ingehouden. Wij moesten toen alles omzetten naar automatisch incasso. Daar hebben wij een jaar over gedaan.”

  Wat betekent de BVPP voor jou?
  “De BVPP is een vakbond die opkomt voor de belangen van leden.”

  Wat was voor jou de mooiste tijd bij de BVPP? 
  “De stakingen in 2010 staan mij nog goed bij. We streden samen voor werkgelegenheid en er heerste een geweldige sfeer. Het was een gigantische klus om 3000 stakingsuitkeringen over te maken, maar kijk er met plezier op terug.”

  Waar ben je trots op dat je met de BVPP hebt bereikt?
  “Samen hebben wij veel bereikt. Ik ben blij dat ik hieraan heb deelgenomen. Ik ben trots op de goede naamsbekendheid en dat het een vakbond is die kiest voor een goede balans tussen arbeidsvoorwaarden en de belangen van het bedrijf. Verder zijn de lijnen bij de BVPP altijd kort gebleven zodat leden snel de beste hulp krijgen.”

  Wat zou je een twintiger die vandaag start bij PostNL willen adviseren?
  “Word lid van de BVPP! Zorg dat je kunt rekenen op de steun van professionals die het bedrijf goed kennen.”

  Wat ga je missen?
  “De leuke contacten met de leden en externe relaties."