Nieuws

 • Meldpunt samenvoeging PostNL en Sandd

  30/01/2020
  PostNL CAOSANDD

  Heb je advies nodig? Of wil je iets melden? Meld het!

  ►Direct naar meldpunt 

  In het overleg van 29 januari 2020 tussen de vakorganisaties en PostNL heeft de BVPP PostNL opgeroepen om zuinig te zijn op medewerkers en gepaste maatregelen te nemen om een te hoge werkdruk te voorkomen.

  De Bond van Post Personeel (BVPP) is al geruime tijd in gesprek met Sandd en PostNL over het samenvoegen van de netwerken van beide postbedrijven. Ruim 4.000 medewerkers van Sandd gaan werken bij PostNL. Daarbij staan er nog steeds vacatures open bij PostNL. Omdat er op 1 februari 2020 ook nog eens een groot postvolume van Sandd overkomt ligt er een werkdruk op de loer.

  Standpunt BVPP
  Wij begrijpen dat er de eerste weken nog onvoorziene problemen aan de oppervlakte kunnen verschijnen. Een goede begeleiding en ondersteuning voor het personeel van PostNL is hier een absolute noodzaak.

  De BVPP maakt zich er sterk voor dat er goed wordt gecommuniceerd en dat alle uren die de medewerkers extra werken worden uitbetaald. Standpunt van BVPP is en blijft: Gewerkte tijd = Betaalde tijd, altijd.

  Ook zijn er signalen uit gebieden waar, door de consolidatie met Sandd, juist teveel postbezorgers gaan werken op een depot met hele andere gevolgen. Ook deze medewerkers, van zowel PostNL als Sandd, willen we bijstaan als ze vragen hebben.

  Wat kun je als BVPP-lid verwachten?
  Het kan zijn dat de samenvoeging niet vlekkeloos zal verlopen. Wij doen ons uiterste best om PostNL te motiveren zo goed mogelijk te communiceren en de medewerkers te ondersteunen.

  Geen adequate hulp van je leidinggevende? Meld het!
  Als lid kun jij bij ons terecht wanneer de effecten van de samenvoeging bij jou tot problemen gaan leiden en jij niet adequaat wordt geholpen door je leidinggevende. Vanaf vandaag kun je terecht bij het meldpunt met jouw opmerkingen of problemen. We nemen jouw verhaal uiterst serieus en gaan hierover in gesprek met PostNL om tot een goede oplossing te komen.   

  In verband met de grote drukte nemen wij meldingen ter informatie aan. En als je een vraag hebt gesteld dan komen wij er binnen enkele weken op terug.

  Ik ben nog geen BVPP lid, hoe meld ik me aan?
  Ben je nog geen lid? Lid worden kan via dit inschrijfformulier.

  → Naar het meldpunt