Nieuws

 • Cao onderhandelingen met PostNL uitgesteld

  24/04/2020
  PostNL CAO

  Ons is inmiddels al een paar keer gevraagd hoe het met de grote cao en de zaterdagbestellers cao van PostNL is. Het klopt dat beide op 31 maart 2020 afliepen. In onderling overleg tussen de vakbonden en met PostNL is besloten de onderhandelingen hiervoor uit te stellen in verband met het coronavirus.

  Nu heeft de BVPP wekelijks overleg met PostNL en de andere bonden. Ieders gezondheid is nu belangrijker. We bespreken de maatregelen die PostNL neemt om voor gezonde en veilige situaties voor alle medewerkers te zorgen. De BVPP kijkt vooral naar de effecten die ze hebben op onze collega’s en kunnen daar kritisch over zijn. Het doorsijpelen van de maatregelen naar alle managers en medewerkers en het bevorderen van het juiste gedrag is een moeilijk punt in zo’n groot bedrijf. Wij vernemen van onze leden wat er minder goed loopt maar ook wat goed gaat. Wij helpen de leden bij het zelf oplossen van problemen over corona-maatregelen met het management en waar nodig geven we problemen door aan onze gesprekspartners van PostNL.  Dit zijn de belangrijkste gesprekonderwerpen op dit moment.

  Het cao-overleg vinden we te belangrijk om dit per beeldtelefoon te doen. De cao’s loopt dóór voor ieder die eronder valt. Er verandert dus niks. Zodra het weer kan zullen we bij elkaar komen om de cao’s te bespreken. Het is gebruikelijk dat we in de cao-onderhandelingen afspraken kunnen maken die gelden met terugwerkende kracht.

  We kunnen ondertussen met beeldbellen wel vast een start maken met het evalueren van de vorige cao’s. Ons uitgangspunt blijft dat we een goede cao voor onze leden overeenkomen.

  We houden je op de hoogte. Heb je nog vragen of suggesties over hoe we het samen veiliger kunnen maken bij PostNL laat het dan weten via secretariaat@bvpp.nl.

  Met vriendelijke groet, 

  Paul Siemelink
  Gerard van Rijn