Nieuws

 • Update PostNL corona en cao

  11/09/2020
  PostNL CAOPostNL PakkettenPostNL Postbezorgers

  Update over verlof opnemen tijdens quarantaineperiode  
  Na aandringen door de vakbonden heeft PostNL besloten om toch het beleid inzake corona aan te passen voor wat betreft het opnemen van verlof tijdens quarantaine.

  Als je op vakantie bent geweest naar een gebied wat bij je vertrek nog geel was en tijdens je vakantie in oranje is veranderd, moet je bij thuiskomst een quarantaineperiode van 10 dagen in acht nemen. Als je niet ziek bent en je hebt de mogelijkheid om thuis te werken, dan werk je vanuit huis. Je hoeft geen extra verlofdagen op te nemen.

  Omdat je niet kon voorzien dat de code van geel naar oranje is gewijzigd, hoef je geen betaald of onbetaald verlof op te nemen als je niet naar je werk kon komen gedurende de quarantaineperiode.

  Als je hiervoor de afgelopen tijd om deze reden wel verlof hebt opgenomen, betaald of onbetaald, dan moet dat worden teruggedraaid. Dat is de afspraak die de vakbonden met PostNL hebben gemaakt.

  Is er wel verlof afgeschreven? Neem dan contact op met je leidinggevende zodat je je eventueel afgeschreven verlof terugkrijgt. Ondervind je hier problemen mee, neem dan contact op met je eigen vakbond.

  Ook werknemers dienen uiteraard ervoor te zorgen dat de kans op besmetting minimaal blijft, wij vragen je om je te houden aan de algemene adviezen (houd afstand, hoest en nies in je elleboog) en blijf binnen tijdens de quarantaineperiode.

  Update cao-overleg
  (alleen voor PostNL en PostNL Paketten, niet voor postbezorgers)
  In augustus zijn wij gestart met het cao-overleg om hopelijk snel tot goede resultaten te komen. De gesprekken gaan over werkgelegenheid en duurzame inzetbaarheid, onderwerpen die wij van belang vinden. Ook loon is belangrijk, daarvan heeft jullie werkgever toegezegd met een reële, nette loonsverhoging te komen.

  Eind september gaan we verder met de onderhandelingen, wanneer er meer te melden is, zullen we dat uiteraard doen.