Nieuws

 • BVPP is het nog steeds niet eens met het loonbod van PostNL

  21/03/2022
  PostNL Postbezorgers

  We krijgen vragen van leden of er schot zit in de onderhandelingen met PostNL. Zoals jullie weten hebben wij het loonbod van PostNL van 1,9% en 2,5% op jaarbasis allebei afgewezen. PostNL geeft aan dat 2021 weliswaar een zeer goed jaar was, maar vanaf 2022 de daling van de post weer doorzet en ze steeds minder inkomsten verwachten. Daarom vinden zij het loonbod wat ze hebben gedaan realistisch en ook vergelijkbaar met andere cao's. Wij hebben aangegeven dat we het loonbod van PostNL nog steeds te laag vinden. Ook hebben we vragen gesteld over de postdaling en de relatie tussen lonen en het minimumloon. Hier hebben wij inmiddels antwoord op gekregen en zijn tot wij de conclusie gekomen dat ons standpunt niet is veranderd.

  Groot verschil tussen de looneis van BVPP, CNV en FNV en het bod van PostNL
  De BVPP, CNV en FNV hebben een loonsverhoging van 4,8% op jaarbasis voorgesteld PostNL biedt veel minder. Wij willen dit onderwerp nogmaals proberen te bespreken. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij de laatste tijd alleen online kunnen overleggen, maar gelukkig kunnen wij begin april weer fysiek bij elkaar komen.

  BVPP vindt dat PostNL met hoger loonbod moet komen
  In het overleg van begin april willen wij nogmaals aangeven dat ook het laatste loonbod van PostNL veel te laag is. Postbezorgers worden extra geraakt door de hoge inflatiecijfers, ondanks de beloftes van de regering om dit jaar gedeeltelijk te compenseren. Zij verdienen dus een betere loonsverhoging dan nu wordt voorgesteld. Zeker nu er ook nog in verschillende gebieden onderbezetting is en er extra werkdruk is ontstaan bij de al bij PostNL werkende postbezorgers. Wij hopen in deze moeilijke tijd er toch in overleg met PostNL uit te komen, zodat wij betere arbeidsvoorwaarden kunnen voorleggen aan onze leden. Wanneer wij er uiteindelijk niet uit komen met PostNL zit er niets anders op dan dat er acties volgen.

  De BVPP is de grootste vakbond onder de postbezorgers
  Hoe meer leden we hebben, hoe sterker we staan in de onderhandelingen met PostNL. Maar we hebben nog meer leden nodig. Deel daarom dit bericht met al je collega’s. En vraag hen om ook lid te worden van de BVPP.

  Een postbezorger betaalt maar €4,25 per maand. Dit is verreweg de laagste contributie onder de vakbonden bij PostNL. Momenteel hebben we zelfs een actie dat je de eerste 6 maanden geen contributie hoeft te betalen. Lid worden kan via: bvpp.nl/lid-worden. En als een nieuw lid jouw naam bij de aanmelding doorgeeft, ontvang jij €10.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard van Rijn - bestuurder BVPP 
  Marion Wiegman en Jack Verschoor - kaderleden