Nieuws

 • Update cao PostNL

  22/07/2022
  PostNL CAO

  Enige tijd terug hebben we een uitvraag gedaan voor punten en ideeën voor een nieuwe cao PostNL. De respons was goed en geeft ook voldoende inzicht in wat de leden van de BVPP belangrijk vinden in de nieuwe cao PostNL. Iedereen bedankt voor de bijdrage die hij/zij hiervoor heeft aangeleverd!

  Zaken als structurele loonstijging, reiskostenvergoeding en eerder (deels of volledig) stoppen met werken zijn onderwerpen die in de top 3 staan. Door de gestegen inflatie is het voor de hand liggend dat er vooral naar de euro's wordt gekeken.

  De cao-onderhandelingen gaan wat later van start en de prijzen blijven maar stijgen. We willen dan ook zo snel mogelijk met elkaar in gesprek en er niet een ellenlange onderhandeling van maken. Maar een goed resultaat is natuurlijk wel een voorwaarde. 

  Deze week zijn de bonden, BVPP, CNV en FNV, samen met jouw werkgever bij elkaar gekomen om te praten over het cao-traject.
  Tijdens dit gesprek zijn de belangrijke onderwerpen voor deze cao door ons benoemd. We gaan nu kijken of we tot een gezamenlijke inzet kunnen komen met de andere bonden. De insteek van de bonden is eigenlijk in grote lijnen hetzelfde. 
  We verwachten ook van PostNL een inzetbrief. Volgende maand gaan de gesprekken van start. 

  BVPP zal zich inzetten om tot een goed resultaat te komen dat recht doet aan de huidige onzekere situatie waarin we nu leven.