Nieuws

 • Update Cao PostNL

  17/10/2022
  PostNL CAO

  Het beste voor de medewerkers!
  Dat is waar wij voor willen gaan in het overleg voor jouw nieuwe cao PostNL. Je werkgever en wij, CNV en BVPP, liggen nog te ver uit elkaar om tot een resultaat te komen, dat bleek tijdens de laatste onderhandelingen afgelopen zaterdag 15 oktober. 

  Wat willen wij?
  Wij willen voor jou maar ook samen met jou een acceptabel resultaat behalen. Met de nadruk op de structurele verbeteringen op de onderwerpen: beloning, reiskosten en RVU (eerder stoppen met werken). 

  Wat is een acceptabel resultaat? 
  Dat bepalen uiteindelijk onze leden. Wij gaan door met onderhandelen met PostNL totdat we er het uiterste uit hebben gehaald. Dit resultaat, of een eindbod van PostNL, zullen we aan de leden voorleggen. Of leden zijn akkoord of we moeten in actie komen om tot een beter resultaat te komen. Voor actie is het nu nog te vroeg. 

  Barre tijden
  Wij gaan ervan uit dat PostNL inziet in wat voor financieel lastige situatie de medewerkers momenteel zitten en zij haar verantwoordelijkheid daarin zal nemen. Dit om de barre tijden door te kunnen komen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: het beste voor de medewerkers van PostNL!

  Hoe nu verder?
  Er zijn in oktober nog twee onderhandelingen gepland waarin wij verder praten over de cao. Daarna moet duidelijk zijn wat PostNL voor haar medewerkers over heeft. Daarna nog langer door onderhandelen vinden we niet verantwoord, we moeten weten waar we aan toe zijn in deze bijzonder onzekere tijden!