Nieuws

 • PostNL gaat in op voorstel van BVPP en CNV om naar een oplossing te zoeken

  21/11/2022
  PostNL CAO

  Medewerkers van de grote CAO PostNL hebben al geruime tijd geen loonsverhoging ontvangen. Dat terwijl er sprake is van een torenhoge inflatie, een sterke daling van de koopkracht en onzekerheid voor de toekomst.

  Het loonbod van PostNL is te laag. PostNL stelt bovendien voor dat de medewerkers ook nog eens 1% meer pensioenpremie moeten betalen. Dit heeft veel teleurgestelde reacties opgeleverd.

  Zoals je weet hebben BVPP en CNV op 16 november een open brief gestuurd naar PostNL waarin we namens de medewerkers onze zorgen hebben medegedeeld over de patstelling in het cao-overleg. Ook hebben heel veel medewerkers een kaartje gestuurd naar de CEO met het verzoek hen niet in de kou te laten staan.

  Inmiddels hebben wij een reactie ontvangen. PostNL geeft aan dat zij, ondanks de zorgelijke financiële situatie en de sterk verslechterde resultaten, ook zoveel mogelijk banen in stand wil houden in deze lastige tijden. PostNL is het eens met BVPP en CNV om in gesprek te blijven en om samen naar een oplossing te zoeken. 

  PostNL gaat dan ook in op het verzoek van BVPP en CNV in om met elkaar verder te praten. We hopen op een constructief overleg en natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.