Doe mee met onze stiptheidsactie!

 • Doe mee met onze stiptheidsactie!

  12/12/2022
  PostNL CAO

  In de vorige nieuwsbrief hebben we je verteld over het ultimatum dat we aan PostNL hebben gesteld. Helaas heeft jouw werkgever hier niet positief op gereageerd. Er blijft jammer genoeg dus maar één optie over en dat is actie! 

  Stiptheidsactie BVPP/CNV
  We starten met een stiptheidsactie. Alle medewerkers van PostNL die vallen onder de grote cao, bijvoorbeeld de voorbereider, postbode, pakketchauffeur, planner, leidinggevende maar ook de medewerkers van het hoofdkantoor, kunnen hieraan deelnemen. Hoe meer mensen meedoen aan deze actie hoe meer duidelijk wordt dat de Raad van Bestuur echt te ver is gegaan. Omdat het een stiptheidsactie is, die loopt van 15 december tot 29 december houden wij rekening met het vonnis van de rechter.  

  Goede CAO
  Als PostNL niet meer met de vakbonden over jouw cao wil praten, dan moet er echt een signaal vanaf de werkvloer komen. Als er geen cao wordt afgesproken zijn er ook geen afspraken over loon, je reiskosten, eerder stoppen met werken en nog veel meer belangrijke onderwerpen die voor jou van belang zijn om je werk goed te kunnen doen. Een goed werkgever moet zulke afspraken vastleggen met de vakbonden in een contract en dat is dus de cao. Dat heeft PostNL nu geweigerd. 

  Wat is een stiptheidsactie en wat vragen we van jou?
  We vragen je ALLEEN de uren te werken die in je rooster staan van de desbetreffende dag van de betreffende week.
  Wanneer er MINDER werk is, geef je aan dat je de uren op die dag wilt maken die in je rooster staan.
  Wanneer er MEER werk wordt gevraagd, geef je aan dat je uren al gemaakt hebt van die dag.

  Wanneer je geen rooster hebt, houd je je aan de uren van betreffende week. Dus GEEN meer of minder uren accepteren. We vragen je dan ook dat echt niet te doen. PostNL zal nu geen gebruik kunnen maken van jouw loyaliteit. PostNL is immers ook niet loyaal naar haar medewerkers. Wij merken daar in elk geval weinig van!

  Ik doe mee! 
  Geef aan je leidinggevende aan dat je in de periode van 15 december tot en met 29 december meedoet met de stiptheidsactie. 

  Vragen en opmerkingen
  Heb je nog vragen/opmerkingen of loop je tegen problemen aan neem dan contact met het secretariaat van de BVPP via secretariaat@bvpp.nl

  Nog geen lid van BVPP
  Word dan gelijk lid van BVPP via www.bvpp.nl/lid-worden

  We rekenen op jouw steun en gaan voor een goede en realistische cao in samenspraak met de vakbonden.