Nieuws

 • Steeds meer medewerkers PostNL doen mee met de stiptheidsactie BVPP/CNV

  19/12/2022
  PostNL CAO

  Steeds meer PostNL medewerkers doen mee met de stiptheidsactie van de BVPP en CNV. We krijgen signalen van verschillende locaties bij Pakketten, Post maar ook van medewerkers op het hoofdkantoor die zich solidair aansluiten bij de acties. In het Pakketten depot Born doen er ongeveer 40 chauffeurs mee met de actie. Omdat er ook nog steeds veel vragen binnenkomen over de stiptheidsactie proberen we met voorbeelden van verschillende functies uit te leggen hoe je mee kunt doen aan de acties:

  Pakketchauffeur
  De pakketchauffeur begint op het aangegeven tijdstip, neemt zijn pauzes en stopt op het afgesproken tijdstip. Met PostNL hebben wij wel afgesproken dat medische- en rouwpost altijd wordt weggebracht door de chauffeur. Wanneer je dienst er op zit breng je dus alleen de pakketten terug naar het depot die niet medisch of rouw zijn.

  Voorbereider  
  De voorbereider werkt volgens zijn rooster. Dus op aangegeven tijd beginnen, op het aangegeven tijdstip je pauze nemen en volgens het rooster precies op tijd eindigen. Het maakt dus niet uit of er meer of minder post is, je eindigt op het afgesproken tijdstip.

  Postbode
  In de voorbereiding (zie voorbereider). In de uitvoering eindigen op het het afgesproken tijdstip. Alle post terugbrengen die overblijft naar het depot of vestiging. Ook hier wel veiligstellen van medische- en rouwpost.

  Medewerker Hoofdkantoor
  De medewerker hoofdkantoor werkt volgens zijn rooster, of wanneer er geen rooster is, maakt de medewerker hoofdkantoor precies de uren die er voor die week of dag staan.

  Voor alle groepen geldt het volgende: laat je leidinggevende van tevoren weten dat je meedoet aan de BVPP/CNV stiptheidsacties.

  Tenslotte
  Succes met deze actie! Laten we hopen dat PostNL snel genoeg tot inzicht komt dat er een ongewenste situatie ontstaat en dat ze alsnog opnieuw met BVPP en CNV in gesprek willen gaan over een acceptabele nieuwe cao PostNL. Wat acceptabel is bepalen uiteindelijk jullie, onze leden, via een stemming. Maar vooralsnog voor nu: PostNL gebruik je verstand en praat met ons verder!

  Nog vragen of opmerkingen, neem contact op met secretariaat@bvpp.nl