De BVPP wil geen gedwongen ontslagen bij PostNL!

 • De BVPP wil geen gedwongen ontslagen bij PostNL!

  01/03/2023

  Begin deze week kwam PostNL met het bericht dat ze het aantal indirecte functies met in totaal 200 tot 300 fte per 1 januari 2024 gaat verminderen. PostNL benadrukt dat het gaat om indirecte functies en  nadrukkelijk niet om directe operationele functies, zoals bezorgers en chauffeurs. Dit alles met het doel om kosten te besparen. Dit bericht van PostNL kwam hard aan bij de BVPP en onze leden.

  PostNL zal in 2023 adviesaanvragen in moeten gaan dienen bij de Medezeggenschap waarin zij aan moet geven hoe deze reorganisatie(s) volgens hen zullen gaan verlopen. De Medezeggenschap brengt vervolgens een advies uit op de aanvraag.

  Het is dus een besparing die mensen treft. Wie het exact betreft, dat weten we nog niet. Dat zal op een later moment duidelijk worden. Onzekerheid voor de medewerkers dus. Daarom zullen wij samen met onze vertegenwoordigers in de Medezeggenschap alles in het werk stellen om gedwongen ontslagen te voorkomen. Uiteraard zal het sociaal plan op deze reorganisatie van toepassing zijn.

  In het sociaal plan van PostNL zijn de sociale, financiële en organisatorische maatregelen opgenomen die de nadelige gevolgen voor jou opvangen als gevolg van aanpassingen in de organisatie van PostNL. Dit Sociaal plan heeft een looptijd tot en met 31 augustus 2024.

  We begrijpen dat de aankondiging van PostNL vragen bij je oproept en voor onzekerheid zorgt. Heb je behoefte om hierover van gedachten te wisselen? Neem contact op met de BVPP via secretariaat@bvpp.nl.