Stijging minimumloon en beloning Postbezorgers

 • Stijging minimumloon en beloning Postbezorgers

  26/04/2023
  PostNL Postbezorgers

  Stijging minimumloon en beloning Postbezorgers

  Vakbonden zijn de afgelopen maanden met PostNL in gesprek geweest over de beloning. Zoals jullie weten is het minimumloon per 1 januari 2023 verhoogd met 10,15%. Dit heeft gevolgen voor de salaristabellen zoals deze zijn opgenomen in de cao Postbezorgers. Door de verhoging van het minimumloon gaan enerzijds een aantal postbezorgers meer verdienen, maar anderzijds komen schaaljaren hierdoor veel dichter bij elkaar te liggen dan eerder het geval was.

  Vakbonden BVPP, CNV en FNV willen dat de salaristabellen worden aangepast en lonen worden verhoogd zodat er ook perspectief blijft voor diegene die langer in dienst zijn en zijn hierover de afgelopen maanden in gesprek gegaan met PostNL.  Helaas moeten we vaststellen dat PostNL, op dit moment, helemaal niets wil doen onder het mom van ‘daar is geen geld voor’. Zij willen dit pas bespreken bij de volgende cao-onderhandelingen (de huidige cao loopt eind dit jaar af). Een teleurstellende reactie van PostNL waar we stevig van balen. Juist in deze tijd zou PostNL weleens mogen laten zien dat zij een goed werkgever is.
  Een goed werkgever is namelijk een sociaal werkgever met waardering voor zijn mensen. Iedereen roept ‘lonen moeten omhoog!’ Inflatie bereikt recordhoogtes, maar er wordt niets extra’s gedaan voor de postbezorgers.  Postbezorgers voelen zich in de steek gelaten. 
  Hoe wil PostNL de bezorgers binden en het werk aantrekkelijk houden voor haar bezorgers?

  Bij de komende cao-onderhandelingen is het duidelijk wat ons te doen staat. Een sterke vakbond helpt om onze wensen binnen te halen. Dus bouw mee aan die sterke vakbond en ga in gesprek met je collega’s.
  Alleen samen krijgen we het voor elkaar!