Nieuws

 • Aanpassing Prisma adviesaanvraag! Wat vind jij daarvan?

  08/06/2023

  Na het indienen van de adviesaanvraag Prisma is er veel commotie ontstaan bij jullie (leidinggevenden). Niet alleen bij jullie maar ook de OR pakte dit direct op, door onder andere met jullie in gesprek te gaan.

  Wij hebben een meldpunt ingericht over wat jullie vonden van Prisma. Daar werd door veel leidinggevenden op gereageerd. De inhoud van jullie reacties varieerden van ongeloof, onderwaardering tot enorme boosheid en alles wat daartussen zit. BVPP heeft vervolgens meerdere gesprekken gevoerd met PostNL en een open brief geschreven waarin we het ongenoegen vanuit jullie kant hebben belicht aan de werkgever. 

  Uiteraard hebben wij daarin ook nauw samengewerkt met onze fractieleden BVPP in de OR en zij hebben door hun strakke en tomeloze inzet een enorme bijdrage geleverd om het bedrijf te bewegen om het addendum in te dienen door continu aan te geven dat het voorgenomen besluit voor hen een absolute no go was.

  Maar ook hebben jullie je gemeld bij het management van PostNL en zelfs bij de ceo Herna Verhagen. Jullie hebben je laten horen!  Dit hebben jullie geweldig gedaan, complimenten daarvoor. Het had wat voeten in aarden maar uiteindelijk is er wel geluisterd door PostNL.

  Het management van PostNL komt nu namelijk met aanpassingen (vastgelegd in een addendum) op de eerder ingediende adviesaanvraag. Onze eerste indruk is dat PostNL nu begrijpt dat er bij dergelijke veranderingen wel voldoende draagvlak moet zijn bij de medewerkers, in dit geval de leidinggevenden, die met deze verandering te maken krijgen. De OR gaat nu met deze aanvullende informatie aan de slag met haar advies

  Laat ons vóór 27 juni 2023 weten wat jij van de maatregelen vindt die in het addendum zijn opgenomen. Dat kun je doen door op deze link te klikken.