Even voorstellen, Gerard van Rijn

 • Even voorstellen, Gerard van Rijn

  14/11/2023
  Overige

  Interview met Gerard van Rijn, hoofdbestuurslid van de BVPP

  Kun je jezelf voorstellen?
  Natuurlijk! Ik ben Gerard van Rijn, getrouwd, heb drie kinderen en ben woonachtig in Katwijk aan Zee. Ik ben ook trotse opa van twee kleinkinderen. Ik ben lid van het hoofdbestuur van de BVPP en zet mij in voor de ledenvoordelen van de BVPP, aanwas van nieuwe leden en de toekomst van onze bond. Naast mijn werk voor de BVPP vind ik het leuk om voetbal te kijken. Ik ben een fan van Feyenoord en kijk graag naar de livestream van de kerkdienst op zondag. Ook ga ik graag wandelen in mijn vrije tijd.

  Hoe en waarom ben je bij de BVPP terechtgekomen?
  Ik ben al sinds 2009 aangesloten als hoofdbestuurslid bij de BVPP en zat voorheen bij een christelijke vakbond. Destijds werd ik gevraagd om over te stappen naar de BVPP, omdat het een bond was met gezamenlijke interesses en een goed familiegevoel heb ik deze overstap gemaakt. Ik merkte al snel dat de BVPP zijn leden goed op de hoogte houdt van de ontwikkelingen binnen de postbranche en snel inspeelt op veranderingen. Dit sprak en spreekt mij nog steeds erg aan.

  Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden en taken die je hebt als hoofdbestuurslid?
  Ik ben verantwoordelijk voor de ledenvoordelen en werving, financiën en de CAO-onderhandelingen. Ik zit namens het hoofdbestuur als tweede onderhandelaar bij deze onderhandelingen. Ten slotte ben ik bezig met de promotie en zichtbaarheid van de BVPP op onze sociale kanalen en website.

  Wat zijn de voordelen om lid te zijn van de BVPP?
  We streven ernaar om persoonlijke benadering en korte lijnen aan te bieden om snelle antwoorden te kunnen geven. We hebben ook diverse ledenvoordelen die ervoor zorgen dat de contributie snel wordt terugverdiend. We zijn een postvakbond die al jarenlang op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen binnen de postbranche. 

  Hoe zijn de onderlinge relaties binnen de BVPP?
  Bij de BVPP is het familiegevoel enorm belangrijk. We hebben een sterke organisatie die samenwerkt om elkaar ten alle tijden te ondersteunen. Een dienstbare houding tegenover onze leden is het motto en het belang van onze leden staat bij mij en de BVPP ten alle tijden voorop. 

  Wat zijn enkele van jouw toekomstplannen binnen de BVPP?
  Ik zal blijven werken aan het verbeteren van onze ledenvoordelen en persoonlijke benadering naar onze (kader) leden. We willen ook blijven vernieuwen en verbeteren, zodat we steeds het beste kunnen bieden aan onze leden. En we willen ervoor zorgen dat we een gezonde balans blijven bieden tussen werkgever en werknemers.

  Hoe blijft de BVPP zich vernieuwen en aanpassen aan de wensen van haar leden?
  We vernieuwen de bond door middel van een nieuwe website, continuiteit van de nieuwsbrief en een loket dat snel bereikbaar is. We bieden ook goede juridische ondersteuning. Het is belangrijk om mee te bewegen met wat de leden graag willen zien, nog meer aandacht voor de persoonlijke benadering en uitbreiding van de ledenvoordelen. En als we dat samen doen blijft het familiegevoel erin. We blijven elkaar ten alle tijden ondersteunen en suggesties en ideeën zijn bij ons altijd welkom. En bovenal is het belangrijk dat de contributie laag blijft voor de leden, vooral in deze dure tijden.